mandag 28. februar 2011

Førsteblogg

Dette er starten på bloggen min. Bare en liten test til å begynne med. Vil komme tillbake til en rektorbloggers hverdag etter hvert.

1 kommentar:

 1. Den kjente amerikanske skoleforskeren Andy Hargreaves har i boka Hållbart ledarskap i skolan (oversatt til svensk, originaltittel Sustainabel Leaderschip), et kapittel om problemer som er knyttet til skifte av ledere/rektorer. Med bakgrunn i litteratur om næringsliv og offentlig sektor, peker Hargreaves og kollega Dean Fink på at en kommunal styring av rektorskifte bør ha noen føringer, eller strategisk grunnlag:
  1) Innføring av kunnskap. Dette er den kunnskapen som rektor besitter, og som kreves for å forandre, utvikle eller prege skolen, eller endre en negativ trend/utvikling.
  2) Innsidekunnskap, er den kunnskapen som hentes fra og utøves til sammen med de tilsatte i skolen, for å forbedre skolen, når den nye rektoren har blitt kjent med, anerkjent og respektert.
  3) Utgående kunnskap, er den kunnskapen som er nødvendig for å bevare oppnådde framganger, holde forbedringene ved like og overlevere en "arv" til neste rektor.

  Disse punktene bygger på amerikansk og kanadisk forskning, men den kan bidra til å belyse de utfordringer nye rektorer har i norsk skole.

  SvarSlett